Blog

Kaarshouder

25-05-2014 13:48

Hoi!

Ik zag weer iets leuks om te maken met potjes, namelijk kaarshouder!

Wat heb je nodig?

-glazen potje
-Brede plakband/tape
-Aardappelmesje
-Stift
-Oude krant
-Een kleur naar keuze spuitbus
-eventueel een draadje

Hoe maak je het?

Je knipt een stuk tape/plakband af en plakt het in het midden van het glazen potje. Dan teken je op het tape/plakband een figuur bijvoorbeeld een hartje. Je snijd met het aardappelmesje het figuur uit en stopt dan een oude krant in het potje zodat je het potje overal kan bespuiten. Als je het gaat bespuiten moet je niet meteen een dikke laag maar dunne laagjes over elkaar heen. Dan laat je het 5 á 10 minuten drogen en daarna trek je voorzichtig het figuur eraf. Dan als versiering kun je eventueel nog een draadje aan de bovenkant knopen zoals op de afbeelding.

Een voorbeeld:

Liefs.

Lees meer

Leuke vaasjes

24-05-2014 16:35

Hoi!

Ik zag laatst leuke, zelfgemaakte vaasjes. Het is ook nog eens super makkelijk.

Wat heb je nodig?

-lijmpistool
-glazen fles
-een zelf uitgekozen kleur spuitbus

Hoe maak je het?

Je schrijft met de lijmpistool een leuke tekst op de glazen fles dit laat je goed drogen, dan spuit je de glazen fles met de zelf uitgekozen kleur dit laat je ook goed drogen en dan is je vaasje klaar!

Een leuk voorbeeld:

Zoals ik al zei is het super makkelijk om te maken en het staat ook nog eens super leuk in je huis.

Liefs.

Lees meer

Loom armbandjes

21-05-2014 20:36

Hoi allemaal, sorry dat ik zo lang niets meer online heb gezet... Maar vandaag hadden 2 meisjes uit mijn klas een soort elastiekjes mee waarmee je armbandjes kan maken! Ik mocht er zelf ook eentje maken. Je kan allemaal soorten en maten maken op youtube staan super veel voorbeelden. Je kan het bord en de elastiekjes bij action, bart smit, intertoys etc.  kopen. Bij action zijn ze vooral goedkoop: 1 zakje elastiekjes 0,80 cent en het bord met haak 1 euro.

 

 

Liefs.

Lees meer

Jullie mogen kiezen!

07-12-2013 16:27

Zoals jullie misschien al hebben gezien heb ik een enquete geplaatst waarbij jullie mogen kiezen wat er nog bij kan komen.

Verder mogen jullie ook nog kiezen, welk kleiwerkje ik ga maken!

De lijst:

- Een schattige stitch.
- Een leeuwtje
-cupcakes
-een koekje
-toad van mario
-een eendje

Ik maak een foto van het eindresultaat, jullie kunnen jullie stemmen achterlaten in het gastenboek

Liefs.

Lees meer

Eerste blog en mijn eerste feeltwerkje

06-12-2013 21:26

Heeii iedereen,

Vandaag ben ik meteen gestart met mijn eerste feeltwerkje, het was erg leuk om het te maken dus een aanrader.

In het pakket zat een zakje met wol, 2 ogen, 2 rode hartjes, 1 zwarte mond, 3 witte knopen, 2 kikkerfiguren en een set om de hanger te maken. Natuurlijk ook groen draad en een naaldje.

:

Uitleg:

Leg de 2 kikkerfiguren op elkaar. Doe het draad in de naald en rijg het vast (je kan eventueel in het begin een knoopje leggen) Als je bijna klaar bent met rijgen, stop je het wol in de 2 figuren. Rijg hem dan verder af. Leg nu een dubbele knoop in de 2 draadjes (het begin en eind draad) Let op! Je moet wel draad overhouden, dus niet weggooien. Dan plak je de 2 ogen in de rondingen bovenaan. Je hebt 3 verschillende kleuren lapjes, zwart, roze en wit de figuurtjes zijn er al voor je ingesneden dus je moet alleen de figuren eruit drukken. Je plakt de 2 hartjes als wangentjes aan de zijkant en de mond ertussen in. De 3 witte ronde figuren doe je op de buik. (zie aan het eind van de pagina hoe, je kan natuurlijk ook zelf inspiratie opdoen). Nu heb je nog 1 lang groen lapje stof, waarop in totaal 6 gaatjes inzitten. 4 van die gaatjes belanden precies op elkaar, dit moet je zo houden. Nu heb je nog 2 gaatjes (de bovenste) over met een klein stukje stof over het stukje stof komt een soort hangertje. Dan klap je de laatste 2 gaatjes over de andere 4 en rijg je het opnieuw met een harten klaar eraan. Het klementje (het slotje van een ketting) klem je door 1 van de gaatjes van het poppetje en klaar is je poppentje!

 

Vriendelijke groet.

 

Eindresultaat:

Lees meer